reede, märts 3



Siret küsis kommentaaris soki-sussi juhendit.
Mina kasutasin näidisena seda netiavarustest leitud viltsussi. Triibud kudusin kaherealised ja loomulikult kõige tähtsam- Huopanenist kudum vanub masinas ca45% väiksemaks.
Vardale lõin 54 silma (54 cm) ja kudusin kõik read parempidises koes 24 cm (oli vist 30 rida). Siis kudusin mõlemalt poolt 8 silma maha. Kuna mul nii jämedaid sukavardaid pole (soovituslik 8-10) jätkasin edasi-tagasi ridadega kuni kokkuvõtmisteni. Kahandasin igal teisel real küljele jäävatest silmadest 3 silma kokku. Viimasest kaheksast silmast tõmbasin korraga lõnga läbi ja sama lõngaga nõelusin sussi pealt kinni. Nüüd veel kannaõmblus ja masinasse. Pesin 40kraadise pesutsükliga. Peale pesu tuleb see pisike vilditomp jalga sikutada (venitada) ja siis kuivama.
Järgmiseks tööks valisin raglaanlõikelise kampsi Hiiele. Laisk, nagu ma olen, valisin õmblusteta variandi ja alustasin kaelusest. Abivahendina kasutasin seda kalkulaatorit. Lõngaks Filati Cervinia Caprice (100%akrüül) ja vardad 3,5.
Arvan, et veel täna alustan vahelduseks ka kohvikannusoojendaja kudumist. Tahaks teha midagi sellist nagu "Käsitöö"-s oli. Ja tahaks see nädal mõlema asjaga ühele poole saada.

Kommentaare ei ole: