laupäev, veebruar 3

Sain endale ühed sokid valmis. Tunnen ennast juba hästi isekana- sall mulle, müts mulle, nüüd sokid ja kui seda sinist Novita Jussit juurde saan, siis on plaan veel sõrmikud ka endale kududa! Vabanduseks vast see, et Aivaril on juba rohkem kudumeid kui tal viimase paarikümne aasta jooksul olnud on ja ta arvas, et lastele pole ka praegu kampsuneid juurde vaja (no mul mõni on ikka plaanis ka).
Sõrmiku idee tuli sellest, et naabri-Tiinal läksid sõrmikud katki. Ja uued tellis minult. Sain isegi valmis ja tekkis julgus veel proovida (need olid mul alles teised sõrmikud). Tänu neile sõrmikutele on mul nüüd olemas suur tokk musta 7venda (see lause oli vihjena väikesele õekesele- kui miskit vaja anna teada!) . Sest kui viimane sõrm oli juba poolenisti kootud sai lõng otsa.
Ja varrastel on uus sall. Algus on paljutõotav, aga ega ma eriti kindel pole, et see värviüleminek sellise salli juurde üldse sobib. Mustri leidsin kunagi netiavarustest leitud venekeelsest sallide raamatust, aga no nii palju vigu ühes mustris pole ma küll enne kohanud! Seal õpetati kuidas mustrit suuremaks teha ja kuidas tavalisest sallimustrist kolmnurkset salli kududa. Kahju, et autor polnud oma õpetuse järgi kududa proovinud.... .
minu sokid kirju lehesall
Ein Paar Socken sind fertig. Für mich. Grösse 40-41. In Bündchenmuster 1:1 und 3:1. Und ein Paar Fingerhandschuhe. Für meine Nachbarin.
Und dann ist auf dem Nadeln ein neues Schal. Hoffentlich wird auch diese Farbverlauf gut aussehen...

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Der Schal sieht toll aus! Was ist das für eine Wolle?

Kati ütles ...

Dieses hier :)

Egater ütles ...

lubasime Susanniga lõngavahetuse teha :) äkki lööd kampa

Kati ütles ...

Karta on, et pean loobuma- ma ei suuda isegi endale vajalikke lõngu kodumaisest kaubandusest leida. Kui siiani sai hädapärast veel Harrietist tellida, siis see on nüüd nii tühjaks ostetud, et hale lausa. Näiteks päev pärast seda kui mul tekkis huvi 7venna moniraita vastu, võeti see lõng isegi müüginimekirjast maha (enne näitas lihtsalt, et 0 tokki). Jõgeva lõngadest ma parem ei räägigi- jääb mulje, et seda saab ainult laatadelt ja koletuma juurdehindlusega Tallinna vanalinnast :( Aga ära pane mu porisemist tähele- vaevlen juba teist nädalat väga vastiku peavalu käes......

Anonüümne ütles ...

Keskelt e kaelusest alustatud sallidele annab värvide üleminek minuarust alati palju juurde. Muidugi oleneb ka mustrist.
Jõgeva teeb ilusate värvidega lõngu. Ja neilt saab ju posti teel ka tellida. vt nende kodulehte ja võta ühendust. Olen kindel, et tellida on odavam kui juurdehindlusega osta.
Jõudu!