esmaspäev, veebruar 19

kirju sall 244


Kuna mitmelt poolt on küsitud, et kuidas ikkagi see sall kootud on, siis püüan asja veidi lahti seletada (tahtsin skeemi joonistada, aga... arvutiga ei oska ja skännerist läbi käies ei jäänud pilt näha :( )
Alustasin enam-vähem nagu Kiri´t. Lõin üles kolm silma ja kudusin nii mitu parempidist (kõik read) rida, et sain selle riba servadest 3+3 (3 silma oli juba vardal) silma üles korjata.
Mõlemast servast jäävad 3 silma servasilmusteks ja kootakse nii edasi- kui tagasiridadel parempidi. Keskmised 3 silma jäävad keskjooneks ja need on pahempidised (tagasireal parempidised).
Esimesel musterireal võtsin serva- ja keskjoone silmuste vahele õhksilma. Teisest mustrireast alustasin kudumist mustriskeemi järgi (3 servasilmust, õhksilm, 1 parempidi, õhksilm, 3 pahempidist keskjoonesilma, õhksilm, 1 parempidine, õhksilm, servasilmused).
Uut lehte alustasin 9.real (skeemi 9. rida)- kaks parempidi, siis kasvatasin eelmise rea lõngajooksust keerdsimaga ühe silma, üks pahempidi ja edasi mustri järgi ( l l l l O l O l l l l ). Nüüd keskjoone kasvatamised- üks pahempidi, kasvatan, üks pahempidi kasvatan, üks pahempidi, mustriosa ja serv. Järgmisel mustrireal kasvatan neist uutest silmustest kolm silma välja- pahempidine, õhksilm, pahempidine. Nüüd on 15. real algava uue lehe jaoks kõik vajalikud silmad olemas.
Tean-tean. Jube segane sai, aga no kuidagi ei suuda keskenduda, et paremat õpetust kirjutada!
-----------------
Ich versuche jetzt erklären wie dieses Tuch gestrickt ist. Anfang wie bei Kiri.
Für erste Musterreihe braucht man 9 Maschen- 3+3 für Kanten, 3 für mittlere Linie. Die Kantenmaschen jede Reihe rechts stricken, mittlere 3 Maschen links stricken (Rückreien rechts).
Erste Reihe: 3 M rechts, Umschlag, 3 M links, Umschlag, 3 M rechts
Zweite Musterreihe (1.Reihe nach Musterschema): 3 M r, U, 1 M r, U, 3M l, U, 1 M r, U, 3 M r
Neues Blatt fängt an mit 9.Reihe: 2 M rechts, aus der Fadenlauf zwischen zweiten und dritten Masche eine Masche rechts verdräht herausstricken, eine M links, nach Musterschema. Aus mittlere Linie 2 Maschen rechts verdräht herausstricken (1M zwischen ersten und zweiten, 1 M zwischen zweiten und dritten). Nächste Musterreihe aus jede diese verdrähte Maschen 1 linke, ein Umschlag, eine linke Masche herausstricken.
Kann man das überhaupt verstehen? Das war schon in estnisch schwer zu erklären aber jetzt in deutsch...

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ja, man kann das gut verstehen. Nur Estnisch ist zu schwer. ;-)

Kati ütles ...

:-))))))))))))))

Anonüümne ütles ...

Sain räti täna kätte. See on veel mitu korda kaunim kui siin pildil! Suured-suured tänud Sulle - oskad ikka imeilusaid asju teha küll :)

Kati ütles ...

Aitäh :)
ma ikka hirmsasti pabistasin, et äkki Sa ei jää rahule... :)))