pühapäev, oktoober 15

mütsid-sallid

Eile said laste mütsid-sallid valmis.
Hiie salli teen tegelikult juba ümber- poleks pidanud kokkuvõtmisi tegema. Nüüd tõusevad salli nurgad kaelas olles üles. Õnneks ei ole väga suur töö.
Ja siis sai eile veel moosi keedetud. 4,4 liitrit õunamoosi sai jälle purkidesse pandud. "Tartu roosi" alune oli õunu täis ja nii kahju oli neid sinna jätta. Nad on praegu ju nii magusalt mahlased... .
Lõngad: roheline- Bergere de France- Irland, kollane ja punane- Novita Jussi
Vardad 4mm
Kuna mul Novita ajakirju pole, siis tuli mul mütsi lõiget teiste pealt spikerdada. Hiie mütsi tegin esimesena ja seda tuli erinevates valmidusastmetes vähemalt kümme korda ülesharutada ja uuesti alustada. Aga pole hull- nad said valmis ja olen rahul. Kui õnnestub paremad pildiklõpsud teha, siis vahetan olemasoleva pildi välja. Praegu paremat pole
--------------------------------------------
Die Kinder brauchten neue Mützen und Schal-Kragen (heisst das so?). Den gelben Schal muss ich noch ummachen aber zum Glück geht das schnell.
Stricknadel 4mm
grünes Garn Bergere de France- Irland , rotes und gelbes Garn ist Novita Jussi.
Die Anleitung für die Mützen ist in irgendeine Novita Zeitschrift zu finden. Die Ohrklappen (?) sind mit verkürztem Reihen gestrickt geworden und weil ich über den Anleitung nur in Blogs gelesen hab musste ich ganz viele Versuche machen bis es endlich klappte.


4 kommentaari:

Kati ütles ...

Ich habe nichts dagegen. Nur ich muss sagen, das die Novita-Heften nicht estnische sondern finnische sind. Wir haben nur eine Handarbeits-Zeitschrift "Käsitöö" (http://www.lehepunkt.ee/?id=6658&product_id=1834)

Kati

Kati ütles ...

Ist das aber schwere Frage! :) Machen wir Erwachsene- die Ideen kann man ja auch für Kinder nutzen...

Liebe Grüsse
Kati

Annika ütles ...

Tere!

Teie blogis oktoober 2006 all on ilusad kaelussallid (või sallkraed) lastele. Mind huvitab, kuidas on tehtud justnimelt valge-punasega (v kollase-punasega) krae. Kas kuskil on ka mõni õpetus?

Vastuse eest ette tänades,
Annika

Kati ütles ...

Tere!
Kui ma ausalt ütlen, siis tuli mul selle kaelus-salli alumine(laiem) osa uuesti kududa, sest ta jäi liiga kitsas - ei istunud õlgade peal ilusti. Õpetust kui sellist mul ees polnud, aga põhimõte on selline, et kood ühest silmast kolm välja, mõned silmad vahele, kood kolm silma kokku, mõned silmad vahele ja kõik otsast pihta. Et asi ikka laiemaks läheks sai vist iga teine rida ainult kasvatatud, aga sellest nagu öeldud jäi ikka väheks. Vahest tuleks see välja kui neid kasvatusi-kahandusi rohkem teha? (minul siis 4+4)
Vast oli veidi abi :)
Julget proovimist!
Kati